De kracht is het negatief denken om te zetten in positief denken

Soms moet je wel eerst het negatieve benoemen voordat je het om kan zetten in oplossingsgerichte denken

Met uw steun werken wij voor heel Landsmeer

 

 

 

 

 

 

 

Positief Landsmeer heeft al twee keer voorgesteld in de raad per motie om de parkeerproblematiek voor de hervormde kerk en de horeca op te lossen. Er is een win-win situatie als er een tijdelijke parkeer mogelijkheid op het gemeentehuisplein komt tussen 18:00 en 03:00 's nachts. een soort flexwerk parkeer ruimte voor het horeca centrum. Voor de Hervormde kerk zou dan ruimhartiger ontheffingen kunnen worden verleend.  Voor de horeca geeft dat ruimere mogelijkheden om hun bedrijf te exploiteren.  

De gemeenteraad wil dit niet en denkt aan exclusiviteit van het plein. Voor wie is dan die exclusiviteit is de vraag???  Wie gebruikt het plein midden in de avond/nacht? Die handreiking zou een oplossing zijn in het conflict tussen de bestaande horeca en de hervormde kerk erbij.  Door dit idee af te wijzen, houdt de raad  het conflict in stand. Kiest de raad kortzichtig partij voor broodnijd en afbraak van Landsmeer. Daarnaast is het in strijd met het zogenoemde raadsprogramma.: Onder het kopje Economie staat

Economie

De gemeente moet waar mogelijk de initiatieven van ondernemers ondersteunen. Daarnaast moet de

regelgeving voor ondernemers worden vereenvoudigd. Om de parkeermogelijkheden in het

Dorpscentrum te vergroten, wordt onderzoek gedaan of de blauwe zone gedurende de hele week -

behalve op zondag - kan worden ingesteld.

 

Heel vreemd hier; de raad spreekt over een 'dorpscentrum' en vergeet het Horecacentrum en haar parkeermogelijkheden.  Iets voor de BVL om aan de bel te trekken.  De Parkeermogelijkheden die Positief Landsmeer hier voorstelt, is een handreiking. Een eventueel  tijdelijke maatregel tot na de bouw van de eerste huizen van het breekproject. Daarna evalueren we situatie en kunnen de bezoekers eventueel de parkeerplaats gebruiken aan de breek.

maar, ja, dan moet daar ook verlichting komen e.d.

hieronder een artikel uit het noordhollandsDagblad

 

terug naar start

email;  andrelf1957@gmail.com]

contact@Positief-Landsmeer.nl